GRIP Membership

Slimmer werken, slimmer kiezen

Het lidmaatschap voor meer rust en ruimte in je hoofd, richting in je werk en grip op je leven.

Je wordt onderdeel van een groep gedreven professionals die elkaar ondersteunen en uitdagen. Je krijgt toegang tot praktische tools om grip te krijgen en te houden. Je zit op de eerste rij bij de virtuele maand-, kwartaal- en jaarmeetings die jou scherp zullen houden.

Wat krijg je?

 • Elke maand een live webinar met ondergetekende
 • Elk kwartaal een virtuele bijeenkomst met GRIP Members voor het terugblikken op je kwartaal en opstellen van nieuwe doelen
 • Elk jaar een virtuele meeting voor een uitgebreide terugblik op het afgelopen jaar en maken van nieuwe plannen
 • Je kunt alle events op je eigen moment altijd terugkijken
 • Korting op de fysieke kwartaalmeetings en jaarplandag
 • Toegang tot het GRIP Discussieforum en de Telegram chat voor GRIP Members
 • De laatste versie van het GRIP e-book
 • Toegang tot de GRIP Masterclass (een aankomende videoserie waarin ik de basis van GRIP uitleg)

GRIP Membership

€9,99 / maand

GRIP Membership

€99,00 / jaar

Vertel me eerst even meer, Rick.

Oké, dat snap ik. Lees even mee.

Het is mijn missie om jou en mezelf te helpen slimmere keuzes te maken. In mijn boek GRIP richt ik me op het hoe. Hoe deel je je tijd in? Hoe besluit je wat belangrijk is? Hoe richt je je leven in om meer belangrijke dingen (of dat nu je gezin, je werk of Netflix is) te doen?

Het boek heb ik steeds gezien als een begin. Een mooi begin, maar toch: een begin. Met een stroom aanvullende podcasts en nieuwsbrieven bouwde ik de afgelopen tijd verder omdat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen slimmer te leren werken. Maar ik wil graag meer bieden. En dus organiseerde ik vorig jaar in december een try-out van de GRIP Jaarplandag. Met als doel: slimmere keuzes te maken voor je jaar. De bijeenkomst was een groot succes, het event was in no-time uitverkocht en zo zaten er voor ik het wist honderd mensen tegelijk te schrijven aan hun jaarplan. Ook lanceerde ik onlangs samen met Jobtraining een officiële GRIP Training. Ik ben momenteel met SPEKTR aan de slag om een GRIP Masterclass (op video) op te zetten.

Toch voelt het nog niet compleet. Ik krijg steeds vaker de vraag: kun je me helpen om GRIP toe te passen voor mijn specifieke werkveld? Moet er niet een variant voor jongeren komen? Of een cursus speciaal voor mensen in het onderwijs of in de zorg? En ik hoorde ook: 'Beginnen lukt best, maar het volhouden van de werkwijze valt me vies tegen'. Helemaal niet vreemd, want je gedrag aanpassen is een regelrechte energieslurper.

Het GRIP Membership is het antwoord op deze verzoeken. Allereerst door een community te bouwen. Via het forum en de chat help je elkaar op weg, en is er een plek om eindelijk een accountability-partner te vinden. Ik wil met jullie een verzameling concrete handleidingen voor specifieke beroepsgroepen gaan formuleren. De terugkerende events, die je als GRIP Member altijd online kunt volgen, helpen je intussen om tijd vrij te maken voor je kwartaal- en jaarplannen.

Je krijgt direct toegang tot twee tools. Allereerst: de GRIP Weekly Review Reminder, als extra stok achter de deur om die cruciale terug- en vooruitblik wekelijks vol te houden. Daarnaast is er de GRIP Energy Tracker. Een simpele manier om erachter de komen waar je energie van krijgt en waar je op leegloopt.

Oké. Is er nog meer?

Absoluut. Ik ga je in mijn webinar elke maand bijpraten over de volgende stappen die ik wil zetten. Het doel blijft steeds: jou zo goed mogelijk helpen aan meer grip. Dit zijn de projecten die hoog op mijn wensenlijstje staan:

 • Slimme ondersteuning voor meer GRIP. Denk aan: een slimme softwaretool om je tijdsbesteding via je agenda te analyseren en die je helpt om je agenda handig in te richten. Een online hulpmiddel om je hoofd leeg te maken en te houden. Kortom: hulpmiddelen waardoor je minder discipline nodig hebt om je werkwijze vol te houden. Zonder je favoriete apps te vervangen.
 • Slimmer kiezen waar je je vrije tijd aan besteedt. Het is frustrerend dat er nog steeds geen écht slim platform is wat je helpt om te kiezen welke films je moet zien en welke optredens of voorstellingen je niet wil missen. En dan niet simpelweg de toplijstjes maar datgene waarin je echt geïnteresseerd bent. Hoe zou zoiets eruit zien als het gebouwd wordt door een bedrijf dat als enige motivatie heeft om jou de allerbeste (en slimste!) suggesties te geven, in plaats van gedreven te zijn door advertenties?
 • Slimmer solliciteren: het impact jobboard. Van veel GRIP-lezers krijg ik de vraag hoe ze, met hun nieuw verkregen ruimte en rust, meer impact zouden kunnen hebben. Hoe ze iets positiefs kunnen bijdragen aan de samenleving. Ik wil een Jobboard lanceren met een gecureerd overzicht van de grootste uitdagingen waar we in Nederland voor staan. Denk aan de zorg (hyperrelevant), het onderwijs en de energietransitie. Welke bedrijven werken aan innovatieve oplossingen? En welke vacatures horen daarbij? Slimmer keuzes maken dus als het gaat om je volgende baan. En nee, de jobposts worden niet gesponsord.
 • Slimmer kiezen wat je moet stemmen. Als je probeert invloed uit te oefenen op de politiek, dan ben je geneigd om te handelen vanuit emotie en vanuit wat er nu speelt. Of je vult vlak voor je gaat stemmen de stemwijzer in. Hoe zou je je beter kunnen informeren over hoe politieke partijen omgaan met de thema's waar jij je zorgen over maakt? Zodat je een echt slimme afweging kunt maken?

Dit is breed hè? Dat klopt. En dan heb je nog lang niet m'n hele notitieboek met plannen gezien. Maar ik wil je een idee geven van de schaal waarop ik denk. Als GRIP Member krijg je niet alleen steeds inzicht in hoe ik deze ideeën verder ontwikkel, maar kun je me ook actief helpen bij het verfijnen ervan.

Het is vreemd dat we nooit hebben leren werken. Maar het is ook vreemd dat we vaak zo in ons eentje aan het ploeteren zijn. Dat we ieder voor zich grip en richting proberen te vinden. Het GRIP Membership is mijn antwoord op deze struggle en ik kan niet wachten om gezamenlijk aan de slag te gaan en het effect ervan te zien.

Rick

PS Heb je vragen of kom je er niet uit? Mail me op rick@gripboek.nl.

Privacy